Hvornår er et ur er vandtæt, og hvad betyder det.
Der er ofte stor forvirring omkring hvad ure kan tåle og hvor vandtætte de rent faktisk er, dette skyldes at den meter eller atm angivelse der står på uret ikke er et udtryk for hvad uret kan tåle i anvendelse, men er en klasificering som urbranchen er blevet enige om at anvende.
Nedenstående er en beskrivelse af hvad de forskellige betegnelser står for, og hvad disse tåler:
Hvis dit ur er vandbeskyttet til:
30M/3ATM betyder det, at det kun kan tåle vandstænk.
50M/5 ATM betyder det, at det kan tåle at komme med i bursebad.
100M/10 ATM betyder det, at du kan svømme med dit ur (men ikke spring fra vipper m.m.)
200M/20 ATM betyder det, at du kan dykke med dit ur.
Det er vigtigt at nævne at vand på et eller andet tidspunkt altid vil trænge ind, og at det er dit ansvar at bede om at få trykprøvet dit ur i forbindelse med batteriskift.
Normalt er et ur sikret mod kondens, hvis uret behandles som efter vandtætheden. Men der kan til tider alligevel komme kondens i et ur, selv om der ikke er nogen fabrikationsfejl i uret. Et enkelt lille stød kan i princippet betyde, at uret ikke længere er tæt, hvorved der kan komme kondens. Kondens i uret opstår, når varm fugtig luft rammer den kolde overflade f.eks. når du går indenfor i dit varme hus på en kold vinterdag. Hvis der opstår kondens i dit ur under glasset, kan dele af urværket ruste og derved kan uret ikke bruges mere. Vi anbefaler dig at komme ind med uret, hvis der er kondens i det, således at vores urmager kan få fugten væk. Fugten forsvinder desværre ikke ved at du ligger uret på en radiator eller lignende.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.